Hur gör jag?

 

 

Hur gör jag?

 

För att beställa en skräddarsydd rabatt så behöver du göra fem val från vilka vi sedan skapar din rabatt.

 

Skugga-halvskugga-sol

 

För att få en lättskött rabatt där växterna trivs så är det viktigt att undersöka förhållandena på platsen där rabatten skall planteras. Hur länge är det sol på dagen. Är det torrt eller fuktigt. Hur ligger rabatten i förhållande till hus, träd och buskar?

 

Design och stil

 

Tänk igenom hur du vill att rabatten skall se ut. Vad gillar du och vad passar in i din trädgård. Lite gammaldags rufsig, stram och elegant eller kanske en stor blommande matta? Hämta inspiration från böcker, tidningar och genom att besöka andras trädgårdar.

 

Färg

 

Vilka färger tycker du om? Skall rabatten matcha färgen på huset? Vill du bara ha favoritfärgen blått i olika nyanser eller kanske en mer naturinspirerad plantering med en blandning av färger?

 

Blomningstid

 

Det är svårt att få en mindre rabatt att blomma frodigt hela säsongen så välj när du vill att den skall vara som finast. En rabatt vid altanen skall kanske vara vackrast under grill kvällarna i juli medan en rabatt vid entrén kanske skall vara full av tidiga vårblommor?

 

Form och storlek

 

Här anger du vilken form du vill ha på rabatten. Om rabatten redan finns så mät bara upp ytan och välj form. Skall du anlägga en helt ny rabatt så markera gärna formen på rabatten med ett rep eller trädgårdsslang och pröva dig fram för att hitta rätt form.

Här behöver du också räkna ut ytan på rabatten så att designen blir korrekt och antalet växter rätt. Du får gärna ladda upp ett foto eller en skiss över rabattens form .

 

Copyright mera trädgård 2016

info@meratradgard.se